Hubert Gonera: Turystyka kulinarna

Hubert Gonera: Turystyka kulinarna

Praktyk i przedsiębiorca. Absolwent turystyki i rekreacji na UAM. Od 2007 roku prowadzi „landbrand” firmę specjalizującą się w promocji miejsc, żywności oraz turystyce kulinarnej.

Twórca pierwszych w Polsce szlaków i produktów turystyki kulinarnej między innymi: w Gdyni, Gdańsku, Białymstoku, Poznaniu, Pomorskie Culinarny Prestige, Podlaskie Smaki.

Doradzał także przy powstawaniu i rozwoju produktów turystycznych na Podkarpaciu, Opolszczyźnie, Dolnym Śląsku.

Twórca Planu Promocji Polskiej Turystyki Kulinarnej dla Polskiej Organizacji Turystycznej.
Ambasador Światowego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej w Polsce (World Food Travel Association).

Członek stowarzyszenia Polska Ekologia.

Doradza jako ekspert w projektach Interreg w zakresie turystyki kulinarnej.
Współpomysłodawca projektu BASCIL, w którym rolnicy, przetwórcy i producenci spożywczy tworzą krok po kroku nowe oferty turystyki kulinarnej. Projekt obejmuje dwa regiony polskie: pomorskie i lubuskie oraz partnerów z Estonii, Finlandii, Litwy, Łotwy, Niemiec, Norwegii i Szwecji. Wspiera rozwój turystyki kulinarnej w Polsce organizując konferencje i warsztaty w tym temacie między innymi podczas Targów Tour Salon on VIII edycji konferencji Turystyka Kulinarna organizowanej w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula w Warszawie.

Swoją wiedzą dzieli się podczas warsztatów, wywiadów w mediach. Pracuje także nad książką nt. turystyki kulinarnej, która ukazać się ma w 2025 roku.

Zobacz także pozostałe prelekcje